Lidwien Kempkens
Martensbongerd 22
6836 EJ Arnhem

026 - 32 71 282
06 - 51 884 789
 
 
 
 


Stuur een mail

Openingstijden:

ma:09:00 - 21:00
di:09:00 - 19:00
wo:13:00 - 21:00
do:18:00 - 21:00
vr:09:00 - 21:00
za:09:30 - 13:00
zo:gesloten


KvK nummer:
09156391


BTW nummer:
NL089529649B0

Welkom bij Walk On Voetverzorging
Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


images/sites/walk-on-voetverzorging/galleries/iconen/3|PIN.gifIk verkoop producten van Happy Foot Laboratories. Hier vindt u informatie over de producten.

Nagel / voetproblemen


Eelt


Er is van eelt sprake waar de bovenlaag van de huid (de hoornlaag) is verdikt. Eelt heeft een geelachtige kleur. Eeltvorming ontstaat door overmatige druk en wrijving. In feite kan men eelt beschouwen als een bescherming die het lichaam aanbrengt tegen de van buiten komende druk of wrijving. Pathologisch eelt kan vakkundig verwijderd worden door de voetverzorger. Wat men zelf kan doen: zo'n twee keer per week een voetbad nemen met zachte zeep (niet langer dan vijf minuten per keer, daarna naspoelen). Verder: iedere avond de voeten incrèmen met vettige crème. Dit werkt verzachtend en voorkomt kloven.


Kloven

 

images/sites/walk-on-voetverzorging/galleries/Divers/9|kloven.jpg
Soms kan het eelt kloven en barsten gaan vertonen. Vaak treedt dit op aan de hiel en is het erg pijnlijk. Deze kloven kunnen zelfs gaan bloeden en ontsteken. De oorzaak is dat het eelt erg droog is. Vooral bij het lopen op blote voeten en 's zomers is het eelt droger en treden kloven gemakkelijker op. De voetverzorger kan handmatig of machinaal de harde randjes weghalen en nabehandelen met zalf. Een open kloof kan met betadinezalf worden behandeld en verbonden. Een kloof die niet open is kan worden behandeld met bijvoorbeeld levertraanzalf.


Likdoorn


images/sites/walk-on-voetverzorging/galleries/Divers/10|likdoorn.jpg
Een likdoorn, vroeger ook eksteroog genoemd, is een verharde, naar binnen gegroeide eeltkern in de vorm van een puntzakje,  met de punt in de huid gericht. Meestal ontstaat de likdoorn in een eeltplek als gevolg van langdurige plaatselijke wrijving en druk. De kleur is glasachtig geel. De eeltkern of eeltpit kan druk uitoefenen op zenuwuiteinden en daardoor erg veel pijn veroorzaken. Op den duur kunnen weefsels zelfs in een ontstekingachtige toestand raken door de constante druk die de likdoorn uitoefent. Likdoorns ontstaan door verkeerde schoenen, door een verkeerde stand van de voet of de tenen. De voetverzorger kan de likdoorn vakkundig verwijderen. Als dit met regelmaat gebeurt door middel van snijden, frezen en drukvrij leggen kan de likdoorn op den duur kleiner worden en zelfs verdwijnen, mits natuurlijk de oorzaak ook wordt opgeheven.


Hoe los je voetproblemen op!


Zwemmers eczeem


images/sites/walk-on-voetverzorging/galleries/Divers/15|schimmel2.jpg
Zwemmers eczeem is een schimmel die het beste gedijt in een vochtige en warme omgeving. Bovendien is een hoge pH waarde van de voethuid ook goed voor de ontwikkeling van een schimmel. Het geregeld wassen van de voeten met zeep kan dus averechts werken!
Neem de volgende aanwijzingen in acht om ze snel mogelijk van zwemmerseczeem af te komen:Wintertenen


Wintertenen (ook wel wintervoeten genaamd) onstaan doordat de voeten te lang aan kou zijn blootgesteld. Dit probleem zal zich sneller voordoen wanneer er sprake is van een slechte doorbloeding van de haarvaatjes in de voethuid. Mensen met wintertenen hebben last van rode en gezwollen plekken die met name bij kou erg pijnlijk kunnen zijn.


Voetproblemen bij kinderen


Voetproblemen ontstaan bij kinderen veelal vòòr het tiende jaar. Dit heeft vaak de volgende oorzaken:Ga naar een professionele kinderschoenen verkoper om de schade te voorkomen.

 

Ingroeiende nagel


images/sites/walk-on-voetverzorging/galleries/Divers/13|pseudo incarnatus.jpg

Een nagel waarbij de rand of punt van de nagel in de nagelplooi drukt en pijnklachten geeft vormt de eerste fase van een ingroeide teennagel. Daarbij kan zich in de nagelplooi eelt vormen, Men noemt dit stadium: speudo-incarnatus. Bij de volgende fase dringt de nagelpunt in de huid en kan daarbij veel pijn en een uitgebreide ontsteking veroorzaken. Meestal treedt het probleem op bij de grote teen. De meest voorkomende oorzaken van ingegroeide nagels zijn:een pseudo-ingegroeide nagel kan over het algemeen goed door de pedicure/voetverzorgster behandel worden. Hierbij wordt het eelt uit de nagelplooi verwijderd,de zijkant van de nagel afgevlakt en de nagel drukvrij gelegd. Als de oorzaak een bolle nagel is, dan kan een nagelbeugel worden aangebracht, zodat de vorm wordt gecorrigeerd. Nagelbeugeltechniek kan een vervelende chirugische ingreep voorkomen, mits men er op tijd bij is. Als de teen namelijk al ernstig ontstoken is, moet men zich door een arts laten behandelen, Als er pijn en roodheid ontstaan moet u drie keer per week een voetband nemen met een oplossing van zeezout (drogist of reformwinkel) en dagelijks een druppeltje betadine jodium in de nagelwal laten vallen, Dit voorkomt dat de ontsteking opnieuw de kop opsteekt.

-