Lidwien Kempkens
Martensbongerd 22
6836 EJ Arnhem

026 - 32 71 282
06 - 51 884 789
 
 
 
 


Stuur een mail

Openingstijden:

ma:09:00 - 21:00
di:09:00 - 19:00
wo:13:00 - 21:00
do:18:00 - 21:00
vr:09:00 - 21:00
za:09:30 - 13:00
zo:gesloten


KvK nummer:
09156391


BTW nummer:
NL089529649B0

Welkom bij Walk On Voetverzorging
Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


images/sites/walk-on-voetverzorging/galleries/iconen/3|PIN.gifIk verkoop producten van Happy Foot Laboratories. Hier vindt u informatie over de producten.

Voetverzorgingstips


Uw voeten verdienen aandacht.


Uw voeten leggen in uw leven vele kilometers af, dan is dit zeker geen loze kreet.Een goede voetverzorging is belangrijk, veel mensen gaan pas naar de pedicure/voetverzorgster als er pijnklachten zijn. Beter is het als u preventief uw voeten laat behandelen en verzorgen door een goed opgeleide pedicure/voetverzorgster. U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. Vaak wordt er te lang doorgelopen met de pijnklachten met als gevolg dat er ook andere klachten bijkomen (rugklachten, hoofdpijn enz.) dit komt omdat u een andere (verkeerde) houding aanneemt.

U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van onderstaan tips.


Hoe kan ik een puimsteen het best gebruiken op de natte of op de droge huid?


U kunt de puimsteen het beste gebruiken op een droge huid. Op deze manier wordt de te dikke huid het meest gelijkmatig weggehaald.


Hoe moet ik mijn teennagels knippen?


U kunt uw nagels het beste knippen met de daarvoor bestemde schaartjes of teenknippers. Zorg ervoor dat u ze niet te rond afknipt (zo recht mogelijk) om ingroeien te voorkomen. Daarnaast moet de nagel iets langer zijn dan de punt van uw teen. De lengte is goed als u met de binnenkant vanuw vinger nog net de nagel voels aan de voorkant van de teen.


Luister naar uw voeten


Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen, en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.


Uw voeten wassen


Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, want hoe vreemd dat ook mag klinken, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.


Ook uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème


Breng crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen. Bij ieder seizoen hoort een voetencrème, maar ook bij ieder huidtype hoort een voetencrème. vraag dus aan uw pedicure welke crème u in welk seizoen het best kunt gebruiken!


Voorkom ingegroeide teennagels


Ingroeiende teennagels is een pijnlijke aandoening - meestal aan de grote teennagel - die zo snel mogelijk moet worden verhopen. de grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:Voorkom problemen bij het nagels knippen


Het goed knippen van uw teennnagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper, knip de nagels recht af en vooral ook niet te kort. De hoeken mag u zonodig iets afronden met een vijl. Knip uw nagels niet rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen.


Laat kloven behandelen


Kloven zijn plekke waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch was geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor, maar dan juist als de huid extra droog is. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen. Ju kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen.


Overgens: als er echt een kloof dreigt laat u dan direct behandelen!


Voetwratten


Wrattenbehandeling met duct tape:

Duct tape is een soort krachtig zilverkleurig plakband dat door doe-het-zelvers bij talloze klusjes wordt ingezet. Al vele jaren wordt duct tape als 'alternatieve' therapie ingezet bij de behandeling van wratten wanneer de meer reguliere behandelingen geen succes hebben. Het is nooit wetenschappelijk bewezen dat het werkt maar elke arts kent in zijn patiëntenkring meerdere personen die met duct tape van hun hardnekkige (voet)wratten zijn afgekomen. Duct tape is in elke doe-het-zelf winkel verkrijgbaar.


Hoe werkt het?

Naar de werking van duct tape bij wratten is nooit wetenschappelijk onderzoek gedaan. Waarschijnlijk is er sprake van een interactie tussen de lijm van de tape en de wrat waardoor het immuunsysteem wordt geactiveerd om de wrat en het wrattenvirus op te ruimen.


Zijn er nadelen van de behandeling te verwachten?

De huid rond de wrat wordt door de pleister soms ook verweekt. Dit is niet erg.


Hoe vindt de behandeling plaats?

Knip  een stuk duct tape op maat af.  Zorg ervoor dat de pleister ruim groter is dan de wrat zelf (bij voetwratten ca. 1 cm  extra marge).ga zo door tot de wrat verdwenen is. Wat is de kans van slagen?

Er worden succespercentages op internet genoemd die schommelen tussen de 50 en 75%. Deze percentages zeggen niet zoveel. De indruk bestaat dat het succespercentage van deze duct tape therapie niet veel hoger of lager ligt dan de meer gangbare behandelingen met stikstof, coagulatie of laser.

-